Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Portar på nätet sedan 2010

START      KÖPVILLKOR      OM OSS     KONTAKT    VANLIGA FRÅGOR

 

Mer information - Garageport Doorhan Optimal

Jag gillar teknisk information, vad behöver jag veta?

Nedan kan du läsa om Doorhan Optimals tekniska beskrivning. Om du ändå inte tycker att du får svar på din fråga är du hjärtligt välkommen att ringa eller att maila oss! 

Byggnadstekniskt:

TypTakskjutsport
BeslagLåglyft med dubbel takskena
Krav på överhöjd130mm med motordrift, 100mm utan
Krav på sidoplats95mm på vardera sida
Krav på fritt djupMin 3100mm med motordrift
U-värde, W·m−2·K−11,2 beräknat på 4,2m². 2500×2150 = U 1,14. 3000×2150 = U 1,09
Paneltjocklek40mm
Portvikt11,5 kg/m²

Portens uppbyggnad:

Material portbladGalvaniserad, primad, lackerad stålplåt med PU-kärna
Material skenorGalvaniserad stålplåt
Material tätningslisterEPDM-gummi, Energo-Flex (aluminium/stål)
Material gångjärnGalvaniserad stålplåt
Material löphjulGalvaniserad axel och kullager i stål, hjul av nylon
Material takfästeGalvaniserad stålplåt
Material infästningStål
EmballageWellpapp, trä, PET-plast, stål, PE-plast

Isolering

Garageportar från Doorhan har en portpanel som är utrustad med bruten köldbrygga. Genom att bryta köldbryggan ger man porten ett bättre isolervärde eller mer korrekt, ett lägre u-värde, då kylan får det svårare att vandra i panelen och är därmed mer temperaturstabil.

Tätningar mellan portbladen har också stor betydelse och energoflex bidrar till en ökad temperaturstabilitet. Energoflex är en tät typ av skumgummi med små luftbubblor som ökar isoleringen i det utsatta läget.

U-värde

U-värdet är den beteckning som visar hur väl ett byggnadselement isolerar. Beräkningar kring u-värde är relativt avancerat. Dels på grund av formeln i sig men även på grund av de värden på PU-skummets uppbyggnad man behöver för att göra en korrekt beräkning.

Arean och omkretsen på byggnadselementet som u-värdet avser är också väldigt viktigt. En större port ger ett lägre u-värde och kurvan för u-värdet är inte linjär. Det är inte ovanligt att u-värdet som presenteras är baserat på en garageport som är mer än 100% större än vad som anses vara en port av normalstorlek.

Garageportar från Doorhan har ett U-värde på 1,2 baserat på testcertifikat utförda på 4,2m² och panelen har ett u-värde på 0,6. För flera storlekar, se listan med storleksexempel nedan.

2500×2150:U=1,14
2500×2500:U=1,09
3000×2150:U=1,09
3000×3000:U=1,00
5000×2150:U=0,99
5000×3000:U=0,90
5000×4000:U=0,83
5000×5000:U=0,79
8000×6000:U=0,74

Garageportar från Doorhan är mycket temperaturstabila vilket garanterar god isoleringsförmåga. Garanterat en garageport värd att jämföras!

Garageportsöppnare

Denna port kan utrustas med alla våra garageportsöppnare utom Tormatic Novoshaft som är avsedd för industriellt bruk och därmed kräver torsionsaxel. Se våra garageportsöppnare genom att klicka här!

Om du söker en annan storlek på din garageport eller om du har andra förutsättningar som du önskar nyttja för ett visst ändamål är du välkommen att kontakta oss för information om Doorhan RSD01H, RSD02 eller Doorhan industriport ISD. Här kan vi erbjuda en stor mängd lösningar för portar i storlek upp till BxH 8000x6000mm.

Broschyrer | Manualer | Teknisk specifikation 

Garageport Doorhan Optimal - Helt enkelt optimal!

Brett urval och oslagbart pris

Med ett brett urval av storlekar och utföranden är vi stolta över att presentera Doorhan Optimal. Garageporten är det klockrena valet i flera avseenden men vad som sticker ut utöver det vanliga är den höga finishen på porten, dess isoleringsförmåga tack vare bruten köldbrygga och tätningar i EPDM och energoflex samt den höga byggkvaliteten. Detta kombinerat med ett oslagbart pris gör valet enkelt!

Med lagerförda varor på fabrik slipper du boka ditt exemplar i förväg och vänta på tillverkning. Garageporten är redan klar för leverans. Efter beställning bokas frakt och leveranstiden är ca 10 arbetsdagar* beroende på var i Sverige leverans skall ske. Lokala avvikelser kan förekomma.

*Utförande Satingrå M-line har en något längre leveranstid.

Garageportar som är enkla att montera

En bra garageport underlättar vardagen och det är inte så dyrt att byta ut din gamla garageport mot en av våra modeller. Vi erbjuder helt enkelt riktigt bra garageportar till bra priser och det bästa av allt är att du inte betalar extra för en måttanpassad port. I dag har vi garageportar från två tillverkare, välj bland flera olika modeller och hitta en modell som passar perfekt för ditt garage.

Samtliga modeller kan levereras i olika design. Välj bland en mängd färger och utföranden och hitta en design som passar dej. Du kan även beställa en entrédörr i samma design som garageporten för ett snyggt helhetsintryck. 

Samtliga portar är isolerade, vilket ger ett effektivt skydd mot oljud och sänker dina energikostnader genom att värmen håller sig kvar i garaget. Vi kan även rekommendera dig att beställa din garageport med portautomatik, det kommer att underlätta öppnandet av porten.

Samtliga portar är enkla att montera och på vår hemsida hittar du noggranna anvisningar om vad du behöver och hur du ska montera portarna. Ta gärna kontakt med oss för mer information om våra garageportar eller för att få en prisuppgift på just din garageport.

Pris, betalning och frakt

Hur vi kan ha ett så lågt pris inkl fri frakt? Svaret är enkelt. Beprövad teknik, kvalitativa delar och detaljer samt en erfaren producent. Detta, tillsammans med ett kapat och intrimmat transportled gör produkten stort sett unik! En klar vinnare och kundfavorit! Tillverkad av Doorhan, i Europa och anpassad för vårt svenska klimat!

Denna port uppskattas av både den prismedvetna och kvalitetsmedvetna gör-det-självaren!

Betala bekvämt via faktura på 15 dagar, räntefri delbetalning, säker kortbetalning eller via Swish.

Priset? Det har vi skrämt ner ordentligt! Klicka här för att se de olika färgerna, storlekarna och priserna på garageporten Doorhan Optimal!

Denna storsäljare till kundfavorit står upp mot de största på marknaden och det säger vi utan att ens blinka. Låt inte priset lura dig, Doorhan Optimal är en premiumport av högsta kvalitet!

Optimala storlekar  |  Optimal kvalitet  |  Optimal funktion  | Optimal värmeisolering  |  Optimal montering  |  Optimal ekonomi

Vad får jag, om jag köper garageporten Doorhan Optimal?

Du får en hel del! Leveransen består av en komplett sats fullisolerad garageport med brutna köldbryggor och med lågt u-värde. Du får en garageport med hög finish och en genomgående kvalitet som står sig år efter år. Tidlöst modern som vackert pryder din garageuppfart. Kvalitet rakt igenom med kullagrade lager och löphjul, EPDM-gummi som är åldersbeständigt, en produkt där allt stål är galvaniserat. Plast har vi undgått i största möjliga mån. I leveransen ingår dessutom hemleverans med DHL som aviseras i förväg.

Hur gör jag för att beställa Doorhan Optimal?

Doorhan Optimal säljs här i vår webshop. Välj storlek och färg på porten och lägg den i varukorgen. Välj till eventuella tillbehör följ sedan de enkla stegen i ”Kassan”. Efter att du valt betalsätt slutför du ordern genom att bekräfta köpet. Du har nu lagt din order och försändelsen/försändelserna aviseras innan leverans.

Beställ din nya garageport idag!

KRAFER Sverige AB 
även kallat KRAFER Garageportar

Erik Sundlings Väg 2
S - 671 60 ARVIKA

TELEFON: +46 (0) 570 219 10

E-POST: info[a]krafer.se

ORG.NR: 556794-6222

© KRAFER Sverige AB  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart