Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Portar på nätet sedan 2010

START      KÖPVILLKOR      OM OSS     KONTAKT    VANLIGA FRÅGOR

 

Hur underhåller jag min garageport?

De garageportar vi säljer kräver minimalt med underhåll. Efter att porten för första gången smörjts efter montaget bör man se över porten ett par gånger per år beroende på hur mycket den används.

Vid en översyn är det bra om man går över skruv, bultar och förband och kontroller att allt sitter fastskruvat och att inget har skruvat upp sig och hamnat i fel position. Efter att man kontrollerat skruv och liknande kan man ta en trasa med milt rengörningsmedel och rengöra porten och dess delar invändigt.

Smuts, damm och liknande torkas bort. Därefter tar man, för allmänheten ett lätt tillgängligt, smörjmedel i sprayform. Alla rörliga delar smörjs upp. Även lager och fjädrar ska smörjas. Försök undvik att få smörjmedel i takskenan. Detta binder damm och smuts som klibbar fast i skenan vilket kan skapa oljud och driftstörningar.

Om porten är utrustad med låscylinder ska även denna kontrolleras och smörjas.

OBS! Kontrollera även regelbundet att den säkerhetsutrustning porten är utrustad med fungerar som den ska.

Utvändigt kan porten med jämna mellanrum tvättas med ett milt biltvättmedel. Innan porten tvättas rent bör man borsta bort grus och sand som kan fastna längst ner på porten vid häftig nederbörd. Detta för att undvika skador i portens ytskikt.

Total tid för det årliga underhållet uppgår till ca en till två timmar beroende på hur mycket porten används och hur utsatt den är för smuts.

Sköter du dessa enkla råd har du en garageport som fungerar väl och håller sig fin i väldigt många år.

TILLBAKA

KRAFER Sverige AB 
även kallat KRAFER Garageportar

Erik Sundlings Väg 2
S - 671 60 ARVIKA

TELEFON: +46 (0) 570 219 10

E-POST: info[a]krafer.se

ORG.NR: 556794-6222

© KRAFER Sverige AB  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart