Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Portar på nätet sedan 2010

START      KÖPVILLKOR      OM OSS     KONTAKT    VANLIGA FRÅGOR

HEM / Kundtjänst / Frågor och svar

Frågor och svar

Hitta snabbare rätt område för frågor och svar ”Gör ditt urval”

Garageport

Varför köpa takskjutport från Krafer?

Vårt uppdrag är enkelt! Att leverera en lösning som uppfyller alla de krav som ställs på produkten, på oss som leverantör, på leveranstid och på pris. Alla kan leverera en standardport. De flesta kan också leverera en port anpassad efter kundens önskemål. Men inte alla kan göra det med bibehållen kvalitet samtidigt som prislappen inte skjuter till skyn, och det är precis där vi kommer in i bilden. Vi har nämligen gjort det till vår specialitet att klara dessa krav samtidigt som priset stannar på rätt nivå.

LÄS MER

Ska porten ha torsionsfjäder eller sträckfjäder?

Generellt sett kan man förklara det kort så här: Torsionsfjäder kan användas på alla storlekar av port. I vissa fall är det också ett krav för att kunna tillverka en takskjutport. Torsionsfjädrar är tillverkade och uträknade för att klara ett större antal öppnings- och stängningscyklar per dygn.

Sträckfjäder används med fördel på mindre och lättare portar ofta använda till just villa/privatgarage. Dragfjädermekanismen är billigare än torsionsfjädermekansimen och är också lättare att montera och finjustera.

LÄS MER

Är det bäst med en stor eller två små portar?

Här finns egentligen inget svar utan man får se till det enskilda behovet och vilka möjligheter som finns vad det gäller garaget/husets konstruktion. Rent tekniskt sett finns det inga begränsningar för att tillverka en port som är nog bred för två bilar. Krafer säljer villaportar upp till storleken 6000x3000mm (BxH).

LÄS MER

Min garageport verkar inte vara en standardstorlek, är det ett problem?

Nej, det är inte ett problem. Med de garageportar vi säljer kan vi alltid presentera en lösning som är möjlig att montera. Garageportar av typen takskjutport kräver alltid ett visst utrymme för att kunna monteras och manövreras riktigt. Detta är inget som du som kund behöver fundera över. Varje gång en kund lämnar in sina mått till oss på Krafer tar vi alltid hänsyn till all den information som finns för att lämna pris på en garageport som passar.

LÄS MER

Vad är portisolering?

De garageportar Krafer tillhandahåller innehåller alltid polyuretanskum vilket ofta även kallas för PU-skum. Freonfritt polyuretanskum är mer teknologiskt avancerat, mer beständigt, suger inte fukt, oxiderar inte och är åldersbeständigt.

LÄS MER

Jag vill ha fönster i min nya garageport, kan jag få det?

Givetvis kan du få det. Våra portar kan utrustas med flera olika typer av fönster. Vita, svarta, bruna med eller utan spröjs eller varför inte en panorma/helglaspanel i porten eller designfönster i rostfritt stål. Om man vill ha fönster i porten måste man beställa detta i samband med portbeställningen. Detta för att portens vikt påverkas olika av olika fönster vilket i sin tur betyder att man behöver ta hänsyn till detta när man räknar ut portens vikt.

LÄS MER

Kan jag själv måla min garageport?

Eftersom garageportens yta redan är ytbehandlad så kan den ytbehandlas på nytt. Kontakta din lokala fackman vad det gäller färg så kan de hjälpa till med val av färgsystem.

LÄS MER

Vad kostar det att få garageporten monterad?

Man kan aldrig rakt av säga att så här mycket kostar det. Priset varierar från montage i befintlig öppning till montage där hela eller delar av portöppningen ska byggas upp eller konstrueras om.

LÄS MER

Hur stor garageport ska jag ha?

Vanligtvis om det rör sig om en renovering där man också väljer att byta ut den gamla porten mot en ny är det vanligt att man väljer samma storlek på den nya porten. Detta för att spara pengar på merarbete för ombyggnation av portöppningen.

LÄS MER

Jag har ganska lågt till tak, kan jag ändå köpa en garageport från Krafer?

Vi kan presentera flera olika lösningar för fjädermekanismen, vilket gör att man i bästa fall kan få in en port som är 150mm lägra än innertaket, med motordrift inkluderat. Detta förutsätter att man utgör från innertakets lägsta punkt.

LÄS MER

Jag vill ha motordrift på min nya garageport, vad ska jag välja?

Det vanligaste är att man vill kunna manövrera sin garageport från bilen. Alla våra garageportsöppnare har denna funktion. Dessutom är alla motorer utrustade med ett säkerhetssystem som reverserar motorn vid möte av ett oväntat hinder.

LÄS MER

Behöver jag förbereda något för att kunna montera min nya garageport?

När man köper garageport från Krafer så finns det två tillvägagångssätt, antingen köper man en måttanpassad garageport eller så köper man en lagerförd standardport.

LÄS MER

Kan jag använda den information jag läser här till alla fabrikat av garageportar?

Antalet tillverkare av garageportar är många och i stort så bygger allt på samma princip. Däremot kan det finnas både stora och små skillnader i detaljer. Den information som läses här gäller i huvudsak de produkter Krafer säljer och marknadsför. Likheter med andra fabrikat kan till viss del förekomma men informationen bör inte användas som ersättning eller komplement för/till andra tillverkares garageporter eller garageportsöppnare. Det bästa är om man kan vända sig till inköpsstället direkt eller i andra hand generalagent eller huvudkontor.

LÄS MER

Är det svårt att montera en garageport själv?

Allt är relativt. Vi brukar göra den bedömningen att om man anser sig själv vara normalhändig så klarar man att montera en garageport. Under våra verksamma år har vår största kundkrets bestått av gör-det-självare. Det viktiga är att man sätter sig in i garageportens monteringsanvisning och att man utför monteringen efter de anvisade som presenteras i monteringsanvisningen.

LÄS MER

Hur lång tid tar det till att montera en takskjutport?

Efter att porten är tillverkad och levererad så tar det ca två till åtta timmar beroende på portens storlek, om man lejer bort montaget eller gör det själv samt om kringarbete måste göras. Själva monteringen tar inte så lång tid, utan det är ofta allt kring själva monteringen som tar lite tid.

LÄS MER

Var finns företaget Krafer Garageportar?

Krafer finns i värmländska Arvika. Vi har återförsäljare på flera orter i Sverige och vårt huvudlager och kontor finns i Norge.

LÄS MER

Hur underhåller jag min garageport?

De garageportar vi säljer kräver minimalt med underhåll. Efter att porten för första gången smörjts efter montaget bör man se över porten ett par gånger per år beroende på hur mycket den används.

LÄS MER

Är Krafer´s garageportar isolerade?

Alla portar som säljs av Krafer är 40mm tjocka. En del modeller är även utrustade med bruten köldbrygga vilket ger ett ännu bättre isolervärde. 40mm anses som fullisolerat.

LÄS MER

Jag vill ha ett speciellt utförande på min port, kan jag få det?

Givetvis kan man välja hur porten ska se ut. Det finns redan ett stort utbud på lagerförda paneler. Skulle det mot förmodan inte finnas ett utförande som passar byggnadens utseende behöver vi bara en RAL-kod på den färg du önskar.

LÄS MER

Isolerad eller oisolerad garageport?

Krafer Sverige AB säljer endast isolerade garageportar. Förutom värmehållningen bidrar skumkärnan i porten till en ökad stabilitet i portpanelen och ger panelen en snyggare finish. En oisolerad portpanel är mindre vridstyv och det finns inget bakom plåten som hjälper plåten att hålla ytfinishen.

LÄS MER

Kan jag köpa separata delar och reservdelar till min garageport?

Javisst kan du det! Speciellt om du köpt garageporten hos oss på Krafer eller utav någon av våra återförsäljare. Om du inte köpt porten av oss så råder vi dig att maila in en bild på din skadade eller saknade del så tittar vi gärna på en lösning på problemet. Det viktiga är att du får tag i delar till din garageport så snart som möjligt.

LÄS MER

Kan jag montera min garageport själv?

Naturligtvis kan du köpa din garageport av oss och montera den själv. Till de garageportar som säljs av Krafer Sverige AB medföljer detaljerade monteringsanvisningar. Förkunskaper och erfarenhet är inget krav men är ju såklart till hjälp.

LÄS MER

Garageportar och offertförfrågan

Det enklaste sättet för dig att få pris och det lättaste sättet för oss att lämna pris har samma tillvägagångssätt. Du fyller i dina mått i något av våre prisfrågeformulär som du sedan skickar in till oss. Efter att vi mottagit dina uppgifter räknar vi på den bästa lösningen till dig och dina förutsättningar. Offerten skickar vi till dig i första hand som pdf-fil till e-postadressen som du angav när du kontakta oss via formuläret.

LÄS MER

Garageport och priser, vad kostar det?

Priset på en garageport varier väldigt beroende på utseende, storlek och vad man väljer till för tillbehör. Det är också en definitionsfråga: menar man priset på enbart garageporten eller menar man priset på hela paketet? Detta påverkar givetvis prislappen och skiljer sig åt från leverantör till leverantör.

LÄS MER

Garageportsöppnare

Garageportsöppnare eller inte?

Fördelarna med en garageportsöppnare är många. Framförallt är det en bekväm lösning men också en säker lösning som sparar både port och rygg, i bra som dåligt väder. Mer än 90% av alla portar som vi säljer utrustas med garageportsöppnare och fjärrkontroll.

LÄS MER

Vilken garageportsöppnare skall jag ha?

Beroende på förutsättningar och önskemål finns det en hel del att välja på vad det gäller garageportsöppnare. Det första man bör kontrollera är att garageporten är CE-godkänd för bruk tillsammans med garageportsöppnare. Alla garageportsöppnare Krafer säljer är godkända för detta.

LÄS MER

Fjärrkontroll till garageportsöppnare

Fjärrkontrollen är kanske den del du kommer att använda mest när du har garageportsöppnare monterad till din garageport. Fjärrkontroller manövrerar din garageportsöppnare och garageport antingen via wifi, radiofrekvens eller bluetooth beroende på vilken variant du använder dig av.

LÄS MER

Garagedörr

Vad kostar en garagedörr?

Det finns lika många priser för en garagedörr som det finns garagedörrar. Här har vi listat några bidragande orsaker som är med och påverkar garagedörrens pris.

LÄS MER

Kan dörren köpas separat och användas i förråd/bod?

Självklart kan en garagedörren köpas separat, utan att man köper en garageport. Dörren kan man montera i antingen redskapsskjulet och cykelförråd eller varför inte i vedskjulet?

LÄS MER

Vad är skillnaden mellan en boddörr och en garagedörr?

Den enda skillnaden på boddörr och garagedörr är namnet. Konstruktionsmässigt finns inga differenser. Om man jämför de garagedörrar eller boddörrar som levereras av Krafer med en traditionell dörr tillverkad i trä får man även vissa fördelar.

LÄS MER

Kan jag få garagedörr i samma stil som porten?

Hos Krafer kan du få dörr till garaget i samma stil och design som garageporten. Höjden, bredden och hängning kan i vissa fall anpassas efter kundens önskemål. Allt för att resultatet skall bli så elegant och matchande som möjligt.

LÄS MER

Industriport

Hur stor industriport kan jag få?

Krafer Sverige AB levererar industriportar i storlekar upp till B 8000mm x H 6000mm och med olika typer av skenor. Det är lokalens förutsättningar kombinerat med industriportens tekniska lösning som styr över hur stor port du du kan få. Läs om de vanligaste typerna av skenor här.

LÄS MER

Tillbehör

Jag vill öppna garageporten med min mobiltelefon, går det?

Självklart kan du det! Vi har lösningen som gör att du kan öppna din garageport med din mobiltelefon / smartphone som fjärrkontroll.

LÄS MER

KRAFER Sverige AB 
även kallat KRAFER Garageportar

Erik Sundlings Väg 2
S - 671 60 ARVIKA

TELEFON: +46 (0) 570 219 10

E-POST: info[a]krafer.se

ORG.NR: 556794-6222

© KRAFER Sverige AB  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart