Kan jag montera min garageport själv?

Montering garageport montage takskjutportNaturligtvis kan du köpa din garageport av oss och montera den själv. Till de garageportar som säljs av Krafer Sverige AB medföljer detaljerade monteringsanvisningar. Förkunskaper och erfarenhet är inget krav men är ju såklart till hjälp.

Man kan beräkna ca 4-8 timmar för att montera en garageport och en garageportsöppnare. Nedan kan du se några punkter som påverkar tiden.

  • Erfarenhet sedan tidigare.
  • Storleken på garageporten.
  • Om man måste göra ändringar i öppningen innan montering.
  • Om man behöver skapa fästpunkter.
  • Om montagearbete skall ske helt eller delvis i betong.

Över 90% av våra kunder monterar eller anlitar montör själva. Är man normalt händig brukar det sällan vara problem att montera sin garageport själv. Om frågor eller funderingar uppstår är du välkommen att kontakta oss för vägledning. Om du tror att du inte klarar montera garageport själv, så det finns många som använder sin lokala snickare eller annan hantverkare för att utföra installationen av garageporten.

Det är väldigt bra om man kan bekanta sig med arbetsuppgiften på förhand. Att man t.ex öppnar leveransen och ser över delarna och sedan går igenom monteringsanvisningen ett par gånger innan montaget påbörjas. Man bör även försöka lägga monteringen på en helg om det är första gången man skall ta sig an uppgiften då extra tid kan behövas beroende på montagets förutsättningar.

Garantier och CE-märkning vid eget montage

Om garageporten tillsammans med eller utan utrustning monteras korrekt, helt och i enlighet med tillverkares manualer och installationsanvisning erhåller du tillverkarens garanti och porten med eller utan utrustning uppfyller gällande krav och är därmed CE-märkt. VIKTIGT! Tänk på att om porten byggs om och på något sätt skiljer sig från ursprungsprodukten bortfaller garanti, reklamationsrätt och CE-märkning och du är ensam ansvarig för skador som uppkommer i och med detta.

Om du behöver hjälp med ditt montage kan du ringa Magnus på 0570-757500 eller maila på info@krafer.se

Montage och service

Krafer Sverige AB tillhandahåller montage och service av garageportar i första hand i Värmland men vi utför även arbeten i andra delar av Sverige på förfrågan. På montage finns möjlighet till ROT-avdrag med 30 % på arbetskostnaden om uppdraget uppfyller skatteverkets riktlinjer.

 

 

Kontakta oss

Namn:
*

Telefonnummer:
*

E-post:
*

Meddelande
*

Våra certifieringar